Vadászat lajkával - Nagy-völgyi Favor kennel

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Vadászat lajkával

Lajkák
Vadászat lajkával

Lajka mindenes vadászkutya az apró vadtól a nagy vadig (a kis mókustól egészen a barna medvéig) terjed” használhatósági területe!

Apró vadak
(nyest, fácán, fajd, mókus, borz)


A lajka némán keres s némán üldözi-követi a zsákmányt, messzire száll hangja ha a vadat megtalálta, megállította. Mérsékelten ugat,hangosan kitartóan, ez elég ahhoz hogy a vadász a kutyát megtalálja s felkészüljön a lövésre. A lajka nem ugrál fel a fatörzsre s nem is próbál meg felmászni a fára vagy harapdálni az ágakat, fára csaholás közben. Oroszországban a vadászok mind a mai napig elõszeretettel használják a lajkákat vadkacsavadászatokon is mint elhozókutya!

Nagy vadak
a lajka nagyszerû nagyvadas kutya, általában a jó medvés lajka egyformán jó vaddisznó vadászatra is

Jávorszarvas:
A jó lajka felveszi a friss jávor csapát, némán követi. Mikor megtalálja a jávor, megközelíti anélkül hogy elijesztené. Ha szarvas nem szalad el, akkor a lajka ugatni kezd. Ha a jávor támad –szarvaival, patáival-, az eb agresszívabban ugat. Ha a szarvas nem támadja a kutyát, annak hangja szelídebb, s néhány ilyen esetben farok csóválva ugat. Az eb sok idõt tölt, sokszor órákat a szarvas mellett. Elõfordulhat hogy a szarvas folytatja a legelést, de fél szemmel mindig a mellette lévõ kutyát figyeli.

Medve:
A jó vadász lajka, ha olyan területre visszük ahol medvék is élnek, erõs izgatottságot kell hogy mutasson amikor megleli a friss medve csapát, illetve erõs „agresszív” reakciókat a medve felé amikor megtalálja azt. A csapát némán s gyorsan követi, a medvét a megtalálás pillanatában azonnal támadja –ugasson hangosan, s rámenõsen-. A barna medve nem mászik fára, de ha a kutya csak ugat s távol tartja magát a medvétõl, az bizony elmegy. A kutyának a medvét tartania kell, támadja azt a lágyékánál és csípkodja, harapja azt hátulról. Körözzön a medve a körül, s támadja azt minden alkalommal.


Vaddisznó
A jó disznós lajka, a friss disznó csapát felveszi, némán s gyorsan követi azt. Amikor a disznót meglátja, támadja azt azonnal. Akadályozza meg, hogy a disznó elszaladjon, ezért azt támadja keményen, harapja, csípkodja a lágyékánál. Míg agresszívan és hangosan ugat, támadja a disznót bátran. Az eb leg
TREEING - FÁN LEVŐ MADÁR JELZÉSE
/hallgasd!!
nyugat-szibériai lajkák 
INDRA ÉS BRÓNYA
tulajdonos: NAGY-VÖLGYI FAVOR KENNEL - HU
VIZI ELHOZÁS
Nyugat-szibériai lajka 
MANU
Tulajdonos: Otto Vuori Finnország
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz