MAX NAPLÓ - Nagy-völgyi Favor kennel

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

MAX NAPLÓ

Max Napló
Szánozunk
2012. február 08.

 Wuff Cimborák!

A tegnapi nagy lazsálás után ma a gazdi megint elõrángatta a vasat. De most nem a Nagy Vöröst tette mögém hanem a Nyakiglábat és Szürkét.

Szépen befogott minket a gazdi, én már tutoltam hogy mennék. De mindig csak a maradj már szavakat hallottam. Aztán Nyakigláb is durozsolt ott mögöttem amikor éreztem hogy meglazult a kötélzetem neki iramodtam a nagy kutyák meg utánam. Az utca közepénél hallottam meg elõször hogy a gazdi torka szakadtából kiabálja a nevem, és hogy meg kellene állni. Nem igazán értettem hogy mit üvölt mikor a szánon van, bár most valahogy olyan pehely könnyû ez az egész, hátra sandítottam és ekkor vettem észre hogy a gazdi vágtat utánunk mert bizony mi ott hagytuk õt.

Ott vakkantottam a nagyoknak hogy illene megvárnunk ezért megálltunk. Természetesen amint oda ért, neki álltam megint vonyítani hogy menjünk már. De a gazdi továbbra is a váár szavakat hajtotta, aztán felcsendült a Max menj elõre, húzd szavak és újból száguldani kezdtünk de most már a gazdival együtt.

Kiderült hogy Nyakigláb gyerek nagyon éli ezt a sportot, de még van mit tanulnia ezért a gazdi megfosztott a vezérkutya posztomtól és a szán mellé rakott kiscsikónak. Morogtam is egy sort ezen, de nem volt idõm duzzogni mert indultunk tovább. S mivel már hátul kullogtam de a nagyok nem akartak haladni neki elkezdtem velük hátulról ordítani hogy menjenek.

Nagyon jó tempót diktáltak de velem az élen sokkal gyorsabbak. Azonban Szürke hirtelen furán kezdett menni, a gazda ezt azonnal észrevette és megálljt parancsolt. Szürke régi sérülése akadályozta Nyakiglábat hogy saját tempójában menjen. Így Szürke szabadon futóvá vált, én viszont addig rimánkodtam és bújtam a gazdihoz míg vissza rakott Nyakigláb mellé.

Így mi ketten dolgoztunk a vas elõtt, míg Szürke a maga kis tempójában igyekezett utánunk. Ekkor azonban felcsendült a távolból GazdiAnyu hangja, nem is akartam elhinni hogy õ az, de akkor ismét minket hívott. A gazdi minket gyorsabb tempóra biztatott és mi Nyakiglábbal megindultunk és repültünk a gazdiAnyuhoz vasastól gazdástól.

Volt nagy öröm mikor oda értünk, kaptunk sok-sok simit. Haza fele Szürkével dolgoztam mivel nem hagytam magam kifogni a vasból én szeretek elöl menni Szürkével kényelmesen haza kocogtunk.


Max
ui: GazdiAnyu és a Gazdi mûve azt mondták muszáj megörökíteni minden pillanatot
Nagy-völgyi Favor Team <br />
2012. február 06.<br />az év első szánozása
2012. február 08.
Szánozunk
2012. február 06.
Az év első szánozása
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz