Standard - Nagy-völgyi Favor kennel

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Standard

Lajkák > Kelet-szibériai lajka
Munkavizsgára kötelezett fajta!

Marmagassága: kanok 56 – 66 cm
szukák 53 - 61 cm

Szõrzet: közép hosszú dupla (egyenes durva fedõszõr, lágy tömött gyapjú szerû aljszõr) A nyakon , a vállakon, a fejkörül gallért alkot, mely különösen fejlett a kanoknál. A farok szõrzet hosszú. A szõr szín magában foglalja a fekete-fehért, a teljes egyöntetû feketét, szürkét, vöröset és a barna minden árnyalatát. A standard elõnyben részesíti a coboly feketét szimetrikus halvány foltokkal a fejen, nyakon, mellkason, a láb és a farok belsõ oldalán.

Csontváza erõs, izmai jól fejlettek, bõre vastag, sima (ránctalan). Feje ék alakú, széles felsõ koponyarésszel. Az átmenet fokozatos. Szája száraz. Fülei háromszög alakúak, szemei kicsik, oválisak, ferdén vágottak, sötét színûek. Orra fekete. Fogai fehérek, erõsek. Harapása ollós.

Hasa izmos, marja jól fejlett, magasabb a hát magasságánál. Melle mély, széles izmos. Ágyéka széles, izmos, kissé ívelt. Fara széles, viszonylag hosszú, enyhén lejt.

Elsõ végtagjai egyenesek, párhuzamosak. A lapockák és az elsõ lábak 90-100 fokos szöget zárnak be. Elsõ lábainak hossza kicsit nagyobb, mint a marmagasság fele.

Hátsó végtagjai egyenesek és párhuzamosak. Lábfejei majdnem függõlegesen állnak, mancsa kerek. Farka gyûrû vagy sarló alakú, az ágyék felé hajlik.
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz