Rólunk - Nagy-völgyi Favor kennel

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Rólunk

Nagy Margitnak hívnak 33 éves vagyok. Családommal a Hármas-Körös folyó bal partján fekvõ Kunszentmártonban élünk.

A kutyák iránti vonzódásom nagyon korán megmutatkozott. Keverék kutyáimmal aktív tagja voltam a helyi kutyakiképzõ iskolának, továbbá részt vettem Lux kutyámmal a bemutató csoport munkájában is. Saját kutyáim mellett, más ebekkel is foglalkoztam, így handlere voltam Fegyának a basset houndnak, Fegyával nem csak a kiállítási körben szerepeltem, õt engedelmes képzésben is részesítettem. Meg kell még említenem Angiet –szamojéd-, akinek szintén handlere voltam. 1997-óta alkalomszerûen jelentek meg kutyás cikkeim a városi lapban. Ez okból kerestem fel 1999-ben a Cserkeszõlõn megrendezésre kerülõ lajka tábort is, ahol végül ott ragadtam. A tábor elõtt egy kiállításon láttam lajkát, ott is egy gyönyörû ezüst-fehér szukát. Elvarázsolt a fajta, akkoriban még csak azt tudtam, hogy vércsapázásra használják a lajkákat itthon, s kiállításra járnak velük. 2000. február 25.-én érkezett meg életem elsõ lajkája; Favor –attól az ezüst-fehér szukától!- Favorral kiállításokra jártunk, illetve hatalmas túrákat tettünk. Ez utóbbit jobban élvezte, Favor kutyám is treeingelt, büszke voltam rá, de ekkor még nem tulajdonítottam neki nagy jelentõséget.

Az élet kegyetlen…. Életem elsõ lajkájának nagyon rövid lét jutott a Földön, Favor váratlanul hagyott itt minket… Az addig szõtt álmok hirtelen szerte foszlottak, megfogadtam, hogy ha mégis s az álmom közelébe jutok majd kennel-nevemben fogom tovább vinni Favor nevét. Így született meg a Nagy–völgyi Favor nyugat-szibériai lajka kennel, mint elhatározás.

Favor halála után ismertem meg Eirik Krogstad-ot, Vladimir Beregovoy-t. Sokat köszönhetek nekik, Eirik történetei, tanácsai illetve Vladimir cikkei nyomán; felismertem hogy a lajka nem show kutya, hanem VADÁSZKUTYA. Mindenes vadászkutya, igaz Magyarország területi adottságai lévén nem tudnak érvényesülni a kutyáink. De vannak disznós kertek ahol a lajkák kiélhetik õsi ösztöneiket.

Favorom halála után libbent életembe Tunguzkai-Vadász Brónya, nagy terveim voltak vele, de nem volt szerencsém súlyos harapás hibája volt. De megválni nem tudtam tőle, életem szerves része lett, minden titkom tudója. 

Mikor Brónya 19 hónapos lett, egy új lajka érkezett kennelünkbe Crying Wolf Indra személyében. A kivételes szépségű kis szuka mindenkit a macsa köré csavart, lehengerlő stílusa volt. Nagyon szép kiállítási karriert futott életében. Büszke voltam rá s mind amelett hogy szép volt, sikeres vadász is. Ami nem csoda hisz Brónyában a legjobb tanítómestere volt. 

Nagy terveket szőttem Indrával, almot terveztem tőle. Az életben összesen két kan jöhetett számításba akikhez hozzá adtam volna Őt.  Kajur egy kiváló vadász, orosz import kan Litvániában. Azonban a kan súlyos sérülése miatt a találkozó nem jött létre. 

Aztán jött Ő a nagy Ő, meglátni megszeretni, sokszor visszamenni és meglátogatni hogy tényleg Ő az ideális, a tökéletes. S Ő Amur Turuhanskogo Kraja tényleg a tökéletes pár lett volna. Rá éveket szántam Indrám életéből, s mivel Id évente egyszer tüzelt nem igen könnyítette meg a dolgomat. Terveztünk, álmodtunk... 

Az álmainkat azonban előbb az én betegségem, majd Amur gazdájának betegsége, később a többi kutyám betegségei,  azt követően a hivatalok akadályozták meg. Az álmok megfakultak, nem volt szerencsém... 


Örök hálával, tiszteletttel és szeretettel tartozom CSALÁDOMnak akik végig kitartottak mellettem, akik egyengették az utat elõttem, velem küzdöttek azért hogy az álomból valóság legyen.

És életünkben bekövetkezett a csoda, megérkezett kennelünk elsõ import kutyája az anyaországból. Ezzel egy új fejezet kezdõdött kennelünk életében, s az álom tovább folytatódott csak kissé másképp mint ahogy először terveztem. Amur Turuhanskogo Kraja fia Krasa Ohot Gl-Amur személyében. 

Gl-Amurral voltak nagy terveim, de a hazai kutyázásban bekövetkezett változások elvették a kedvem. Persze ha úgy alakulna hogy valahol megszületne az a bizonyos szuka aki tökéletes lenne Gl-Amurhoz lehet meggondolnám magam. 

Ez az év a 2015-ös év örökre fekete év marad életemben. Ez az év veszteségekkel kezdődött, életem fontos szereplői már Angyalként vigyázzák léptemet.  Indra, Brónya, Nagyi, Inóc szeretlek benneteket...

Kunszentmárton, 2015. augusztus 17.Rumi és Favor
Rumi és Favor
a győztesek
A régi csapat
A régi csapat 2009
Brónya, Lux, Indra
indra és Amur
Az álom pár 
Crying Wolf Indra - Amur Turuhanskogo Kraja
Nagy-völgyi Favor
Nagy-völgyi Favor team 2012
Indra, Max, Gl-Amur, Brónya 
velem
Gl-Amur, Indra, Brónya
Gl-Amur, Indra, Brónya
2014
Én és a fiúk
Én és a fiúk 
Max és Gl-Amur
2015
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz