Orosz-európaii lajka kölykök - Lajkák

Lajkák
Fontos ismerni egy fajta múltját, hogy értsd a jelenét, hogy lásd a jövőjét ...
Tartalomhoz ugrás
orosz-európai lajka kölykök
Magyarországon nincs orosz-európai lajka tenyészet!
Egészség

A lajka fajták egészséges fajtának tekinthetóek. A‭zoban sajnos náluk is felbukkantak az elmúlt években egészségügyi problémák.

  • Szembetegségek
A szembetegségekre létezik szűrés amit az állatorvos -szemspecialista- végez el, és hivatalos írásos több nyelvű igazolást állít ki a vizsgálatról. Ezt a fajta vizsgálatot évente célszerű elvégeztetni a tenyészegyedeknél. Léteznek már úgy nevezett genetikai tesztek melyet a kutya életében elég egyszer megcsináltatni. Az ily módon elvégzett szűrések eredményeiről is írásos igazolással kell rendelkeznie a tulajdonosnak.

  • Csipőízületi diszplázia
A csípőizületi diszplázia szinte minden kutya fajtát érinti, vizsgálata egyszerű röntgen útján történik. Az állatorvos vagy a hivatalos bizottság írásos igazolást állít ki az adott egyed csípőjének minősítéséről.

  • Epilepszia
Nem gyakori betegsége a fajtának, de sajnos fel-fel bukkan. Epilepsziára sajnos nincs szűrés.


Tisztelt Leendõ Lajka Tulajdonos!
Kérem, jól olvassa át s gondolja meg a következõ sorokat!

Ne vásároljon szaporítótól, törzskönyv nélküli kiskutyát!

Bár  tény és való hogy nagyon vonzó az olcsó ár, de a tapasztalatok azt  bizonyítják hogy "olcsó húsnak híg a leve". Az ilyen kiskutyákat  legtöbbször a hazavitel után állatorvoshoz kell hordani (s a legjobb  eset ha a kiskutya túléli betegséget, s nem éppen belehal abba), és a  doktornak kifizetett összegbõl már egy egészséges, garanciával eladott  törzskönyves kis lajkát vehetett volna.

Ne  dőljenek be a drága a törzskönyv és azért nem váltjuk ki szövegnek, a  kiskutya törzskönyve csak egy oltás árába kerül (5.000,-Ft)! A  törzskönyv az ami igazolja hogy a kölyök fajtatiszta és nem keverék!

A kiskutyát SOHA NEM SZABAD ELHOZNI 8 hetes kora elõtt!
A kölyöknek 4-8 hetes kora között van a legnagyobb szüksége a mamájára és testvéreire!

Amit a tenyésztõk ajánlanak, igen sokkal drágább mint a szaporítótól származó kölyök, viszont a  kiskutya ténylegesen fajtatiszta, ezt bizonyítja a származási papírja  (törzskönyv) is. Így az ember nyugodt lehet hogy amit vett tényleg lajka  és nem egy keverék (mint ahogy az életben ez már elõfordult).

A tenyésztő a kiskutyát  csak  törzskönyvvel, egyedi azonosítóval (chip), minimum 2 oltással és  3-szori féregtelenítéssel , garanciával és szerzõdéssel adja az új  családjához. A tenyésztõ a késõbbiek folyamán is figyelemmel kíséri a  kölyök sorsát, a gazda bármikor fordulhat hozzá tanácsért, segítségért.

Ezért fontos, hogy a lehetõ legjobb helyrõl vegyünk kiskutyát!

Hiszen egy örök életre választunk társat!

Az oldalon szereplő almoknál feltüntett adatokért az oldal kezelője semmilyen felelősséget nem vállal.
Lajkák
All rights reserved - Copyright
NaMar - Nagy-völgyi Favor kennel
2004-2024
Vissza a tartalomhoz