Futrinka Utcai Kárpit Max - Nagy-völgyi Favor kennel

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Futrinka Utcai Kárpit Max

született: 2009.
fajta: tacskó keverék

Lux kutyám halála mély ûrt hagyott hátra, bár Õt senki nem pótolhatja. Szívem mégis egy új társ után kiáltott. Így hosszas keresgélés után érkezett meg hozzánk a Futrinka Utcai Kutyavédõ Egyesület Tacskó Fajtamentésétõl Max.

Max személyében egy teljesen nyers anyagot kaptam, rengeteg jó és sok rögzült rossz tulajdonsággal. Rá kellett ébresztenem a kis jövevényt hogy az emberek jók, és itt végleg otthonra lelt. A rossz tulajdonságokat elkezdtem kijavítani, megszüntetni, a jókat pedig erõsíteni. Egy fogadott kutyával teljesen más az élet, több idõre van szükségük hogy képesek legyenek elhinni, hogy ami körülöttük zajlik az a valóság, hogy a szabályok értük vannak és nem ellenük.

Max mára majdnem minden rossz tulajdonságát levetkõzte vagy minimálisra csökkentek. Kis testében nagy szív lakozik, hatalmas megfelelni akarással, õrült apport mániával, és szabadság vággyal.Max
Max
Max
Az alábbi dolgok azok amelyek Maxot lázba hozzák:
  • minden ami zsákmánnyal kapcsolatos
  • vonszalék, vércsapa
  • apport feladatok
  • frisbee -ez egy külön kategória nála-
  • canicross, bikejöring
  • õrzõ-védõ alapok

Új õrület nálunk most az obedience sport, ismerkedünk a feladatokkal. Vannak benne kihívások, hisz meg kell gyõzni a tacskót, hogy képes ezen feladatok végrehajtására. A hozzávezetõ út többféle rendszer ötvözésébõl alakult ki. Az új dolgokat nagyon gyorsan képes elsajátítani, ha a megfelelõ jutalmazási rendszert alkalmazom nála. (Ez az ami nem egyszerû mert a hasonló jellegû feladatoknál sem reagál egyformán ugyanazon jutalmazásra.) Eszességét csak makacssága írja felül. Reményeim szerint talán egyszer fel készült lesz annyira hogy kipróbáljuk magunkat egy ilyen versenyen.

Max kiváló írói vénával rendelkezik, titkos naplójának részleteibe betekintést nyerhetnek az olvasók.

Eredményei: Vasad Frisbee Kupa'11 - microdog III.
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz