MAX NAPLÓ - Nagy-völgyi Favor kennel

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

MAX NAPLÓ

Max Napló
Nyaralás Max-szal
avagy irány a Börzsöny és Zebegény

Négy évvel ezelőtt érkezett hozzám Max, gyerek volt még, mégis tele volt kutyák és emberek iránti gyűlölettel. Ez nem csak színlelt dolog volt nála, hanem ő kőkeményen így is gondolta.

Négy évvel ezelőtt alig két hónappal azután hogy beköltözött egy kirándulásra készültem ahova őt is szerettem volna magammal vinni. Nem állt készen, nagyon nem, így maradt.

Ma ismét kirándulni jöttem, de most mellettem volt a tacskalandom. Féltem hogy szétesik, sok lesz neki. Egy alföldi kis "faluból" indultunk neki a nagyvárosnak és onnan tovább.

A vonaton tökéletesen viselkedett, idegen emberek simogatták. A számára nem szimpatikus embereket továbbra is jelzi, de első szóra reagál és közömbösödik. Úgy járkált ma a Nyugatiban felemelt farokkal mint ha világéletében ezt csinálta volna.

A szállásunkon van egy másik kutya Aurora, mokány kedves kutyalány. Túrázásból szállásunkra érve, találkozott először a két kutya. Maxra szájkosár került, ismerve előéletét. Max kosárban érdeklődő és nyitott volt Aurora irányában. Kisebb játékba is belement. Délután később újra találkozott a két kutya, Aurora sétából jött, mi élveztük a kertet és korongoztunk egy kicsit. Maxnak nem volt kedve játszani Aurorával. Bár az lelkesen hívta, mindenféle formában, egy kimorgása volt első figyelmeztetésre visszavett magából az úrfi.

Számomra hihetetlen és mégis felemelő érzés volt ahogy a két kutya kosár nélkül, szabadon egymástól pár centikre futnak el egymás mellett. Max az én Maxom pedig nem támadja, nem akarja megenni, csak rám figyelve megy a korong után. Büszke vagyok rá!


Én tudom honnan indult, emlékszem amikor először kivittük utcára örjöngött habzott a szája ment volna verekedni a kerítés mögött és/vagy kint levő kutyákkal. S ha nem hagyta az ember, akkor bizony még éktelenebb dühtört fel belőle. ez már a múlt, a gyümölcs beérett...

Zebegény, 2014. április 28.

Gazda
Zebegény
Börzsöny
Zebegény
Börzsöny
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz