Krasa Ohot Gl-Amur - Nagy-völgyi Favor kennel

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Krasa Ohot Gl-Amur

született: 2010. december 25.
tenyésztõ: Olga Aleksandrova - Oroszország


Amikor az álom valóra válik!
Felfoghatatlan érzés...

Sokáig álmodoztam errõl, aztán az álomból egy szemvillanás alatt valóság lett. Olga már születése pillanatában kiválasztotta õt Nekem.Vártam Olga leveleit, hogy aznap vajon mi történt az én kölykömmel, hogy állt lábra, miként kezdte el gyepálni a testvéreit, hogyan viselkedett az elsõ teszteken amikor is zsákmánnyal találkozott. A napok nagyon-nagyon lassan teltek, hogy végre igazán láthassam õt, ne csak a fotókon, de aztán eljött a nagy nap.


Krasa Ohot Gl-Amur
Krasa Ohot Gl-Amur
Egész Opoléig utaztunk érte Apummal, egy csodálatos út volt. S az én négy hónapos kölyköm egy hang nélkül tûrte az utazást, aludt, bújt, jelezte ha elintézni valója volt. Akár hol megálltunk farka fent volt, bár az út végén már nagyon fáradt volt hisz ahhoz hogy Opoléban átvehessem õ már négy napja utazott, a velünk való haza útja volt az ötödik. Ennek ellenére haza érkezésünk után 5 perc alatt birtokba vette az udvart, a lajka lányokkal játékba és udvarlásba kezdett. Max kutyám volt az egyedüli akinek nem volt ínyére az új jövevény. De egy óra múlva a makacs tacskó szív is meglágyult a lajka kölyök irányába és hatalmas fogócska vette kezdetét.


Milyen kutya is Gl-Amur?! Ahogy annak idején Olga megírta, felköthetem a gatyám. Domináns kemény kutya, de amilyen kemény annyira érzékeny a lelke. Nevelése kemény, határozott kezet igényel melyet finom lágysággal kell ötvözni. Állandóan munkára kész, igényli és követeli is a vele való foglalkozást. Vadászösztönei kiválók 7 hónapos korában jelzett elõször fácánt a fán, azóta is kiválóan treeingel. Nem apportbolond de ennek ellenére szépen dolgozik dummyval, vaddal. A mezei apport munkát 9 hónaposan kezdtem el vele. Egy sétánk során 11 hónapos korában sebágyat talált, a vércsapát mélyre tartott orral magától kidolgozta. A természetes csapa végén egy õztetemet találtunk melyett sajnos kóbor kutyák öltek meg.

Bármennyire is domináns, kemény kutya családjával szemben olyan mint egy pár hónapos kölyökmacska, törleszkedik, bújik, éppen csak nem dorombol.  Kellõ foglalkozás mellett õ a legideálisabb családi kutya békésen alszik a helyén ahonnan azért szemmel tudja tartani minden lépésemet. 
Krasa Ohot Gl-Amur
Krasa Ohot Gl-Amur
Ahogy nõtt úgy kerestem számára a megfelelõ sportot mellyel mérhetetlen mozgásigényét csillapítani tudnám. Ez pedig a bikejöring 21 hónapos korában kezdtem vele az edzéseket, a megfelelõ felszerelések beszerzése után (). Mára az egyik kedvenc hobbink lett a hosszú túrázások bringával. Ez összeségében minimum 8-10 km bringázást vagy ennél többet jelent, az adott célra megérkezve minimum 2-3 óra plussz sétát ahol õ kedvére szaladgálhat, szaglászhat, és aztán irány haza. A bikejöringet Glami nagyon élvezi, hisz õ diktálja a tempót és végre élvezi hogy nem totyorog mellettem hanem kedvére vágtázhat, ügethez ahogy jól esik neki. Ebben a sportban is kiválóan teljesít, hátráltatója egyedül én vagyok. De becsülettel küzdöm hogy méltó társa legyek.


Gl-Amur az álmaim váltja valóra. Favorom halála után soha nem hittem volna hogy lesz még egy olyan kutya az életemben, aki a gondolataim tudja, aki együtt rezeg velem. Aztán négy hónaposan megérkezett Õ, igen Õ így nagy betûvel, s megtaláltam a másik felem, aki a csillagokat is lehozza nekem ha kérem. Betöltõdött a szívemben azaz ûr amit Favorom hagyott hátra, bár õt pótolni senki se tudja. 
Gl-Amur és Én
 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz